The Informant: Ierland - Dublin


"The Informant" (http://informant.dartmouth.edu) is een elektronische attenderingsdienst die op twee manieren werkt.
 • Enerzijds is het mogelijk om tot maximaal 3 reeksen van trefwoorden op te geven. Op geregelde tijdstippen (3, 7, 14, 30 of 60 dagen, al naargelang uw keuze) gebruikt "The Informant" de zoekmachines van Altavista, Lycos, Excite en Infoseek om de tien meest relevante webpagina's met betrekking tot uw trefwoorden te vinden. Als er een nieuwe pagina in de top-tien verschijnt, of indien een eerder vermelde pagina vernieuwd werd, wordt u daarvan via e-mail door "The Informant" op de hoogte gebracht.

 • Anderzijds kan u tot maximaal vijf url's (adressen van webpagina's) opgeven die voor u van belang zijn. Op geregelde tijdstippen (zie hierboven) controleert "The Informant" of deze pagina's vernieuwd werden. Als dit het geval is ontvangt u een e-mailbericht.

Na gratis registratie (met login en password) krijgt u de gelegenheid om zelf trefwoorden en url's op te geven.

Meer informatie en Frequently Asked Questions (FAQ) leest u (in het Engels) op:
http://temple-doom.dartmouth.edu/about.html.

"The Informant" is software die ontwikkeld werd door Aditya Bhasin, Brian Brewington, Prof. George V. Cybenko, Bob Gray en Katsuhiro Moizumi, allen lid van de Computer Engineering Group van het Dartmouth College.

 

Op deze pagina's krijgt u de gelegenheid om met "The Informant" kennis te maken. In het kader van onze studiereis naar Dublin werd een afzonderlijke (openbare) account geopend met een aantal standaardinstellingen.

Voor de trefwoorden zijn dit:

 1. Zoekmachine: Lycos
  Trefwoorden: dublin AND information AND society

 2. Zoekmachine: AltaVista
  Trefwoorden: ireland AND information AND society

 3. Zoekmachine: Infoseek
  Trefwoorden: dublin AND archive

En voor de webpagina's:

 1. Titel: 20th Century Irish Writers
  URL: http://homepage.eircom.net/~philipcasey/

 2. Titel: Browse Ireland
  URL: http://www.browseireland.com/

 3. Titel: Dublin Events Guide
  URL: http://www.dublinevents.com

 4. Titel: Dublin Travel Guide
  URL: http://www.iol.ie/~discover

 5. Titel: Irish Web Sites - The A to Z of Irish Web Sites
  URL: http://www.irish-insight.com/a2z/index.html

Deze parameters kunnen in de toekomst mogelijk wijzigen. Om de meest actuele zoekresultaten te bekijken volstaat het om hieronder op de link "Zoekresultaten bekijken" te klikken. Het staat u als bezoeker vrij om de zoekparameters (trefwoorden en url's) naar eigen inzicht en behoeften aan te passen en op die manier dynamische resultaten tot stand te brengen. Beperk uw trefwoorden en url's evenwel zoveel mogelijk tot onderwerpen die met Ierland, Dublin, de Ierse cultuur en het Ierse bibliotheekwezen te maken hebben. U kan natuurlijk steeds zelf een account met een eigen login en password openen en met persoonlijke instellingen experimenteren.

Zoekresultaten bekijken

Indien mocht blijken dat de wijzigingen van de instellingen leiden tot resultaten met een onwettig, onjuist, obsceen of lasterlijk karakter, tot resultaten die een inbreuk vormen op de openbare orde en/of de goede zeden, tot resultaten die oproepen tot rassen- en vreemdelingenhaat of welke vorm van discriminatie ook, dan zullen deze openbare zoekresultaten onmiddellijk door de webmaster verwijderd worden. In ieder geval is de webmaster noch voor de inhoud van de zoekresultaten afkomstig van bezoekers van deze website, noch voor overtredingen door deze bezoekers aansprakelijk.


Auteur van deze bijdrage: Patrick Vanhoucke
1999-2000 Graduaat Bibliotheekwezen en Documentaire Informatiekunde Antwerpen
1999-2000 HTML-versie: Patrick Vanhoucke - Deze pagina maakt deel uit van een website met frames
URL: http://bewoner.antwerpen.be/gbdi/dublin/ - Laatste wijziging van deze deelpagina: 02-02-2000